Gezondheid in Balans

Slim Time gebruikt een diversiteit aan kennis om jouw doel te bereiken.

Lichaam & Gezondheid in balans

Hormonen

Hormonen zijn signaalstoffen die allerlei processen in het lichaam aansturen, zoals de stofwisseling, onze emoties, seksuele driften, slaap- waakritme en de bloedsuikerspiegel. Deze hormonen kunnen uit balans raken. Als je hormonen niet op de juiste manier worden afgegeven en niet in balans zijn, merk je dit aan je humeur, een onrustige huid, lage energie of een verstoorde stofwisseling. Gelukkig kun je zelf een rol spelen in het herstellen van je hormoonbalans door aanpassingen aan te brengen in je levensstijl.

Onze Westerse levensstijl betekent vaak dat ons voedingspatroon veel calorieën maar weinig voedingswaarde heeft. Bovendien lijden veel mensen onder stress en te weinig lichaamsbeweging. Dit alles verstoort de hormonale balans.

Kennismakings-gesprek ?

Meld je aan voor een gratis en geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Voorbeelden:

 • Overgewicht
 • Ondergewicht
 • Huidklachten
 • Cellulitis
 • Darmklachten
 • Candida
 • Burn-out
 • Haaruitval
 • Slecht slapen
 • Depressie
 • Diabetes

 • Vermoeidheid
 • ADHD
 • Verminderd libido
 • Allergieën
 • Migraine
 • Vroegtijdige veroudering
 • Overgang
 • Hard trainen maar geen spiermassa opbouwen
 • Hard trainen maar niet afvallen
 • Vetopslag op de verkeerde plaatsen
 • En nog veel meer

Je kan deze balans herstellen!

Klopt, met een aangepast leefpatroon kan je jouw hormonen helpen om terug in balans te komen. Voeding, training en stressreductie zijn hiervan de kern-ingrediënten.Zo is het belangrijk zo puur en onbewerkt mogelijk te eten. De grote hoeveelheden suiker, zuivel en granen waar we tegenwoordig aan gewend zijn, zijn zeker niet bevorderlijk voor hormonale balans. Ook zijn stress en de juiste lichaamsbeweging van groot belang. Voor een op maat gemaakt programma, afgestemd op jouw klachten en behoeften, kun je de hulp van een Trainer Hormoonfactor inschakelen. Trainer Hormoonfactor? Ja!Trainer Hormoonfactor is de ‘merknaam’ van het programma dat door Ralph Moorman is ontwikkeld. Deze opleiding heb ik in 2017 succesvol afgerond!

Kennismakings-gesprek ?

Meld je aan voor een gratis en geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Gezondheid verbeteren, met…:

1 – Voedingsadviezen

Om hormonale homeostase te bereiken en houden, of om gewicht te verliezen worden gerichte en persoonlijke voedingstips gegeven, tijdens je afspraken, per mail of per app. Hier wordt alle kennis in meegenomen die SlimTime inmiddels in de loop van de jaren heeft mogen vergaren en ervaren.Deze adviezen zijn enkel in combinatie mogelijk met een EMS Sportkuur of abonnement. Hier wordt veel gebruik van gemaakt en er zijn al vele mooie resultaten mee behaald!

2 – Innerwave DETOX: 

Making people feel alive!

Ons 100% natuurlijk gezondheidsprogramma dat zich de afgelopen jaren meer dan bewezen heeft, is uitermate toegankelijk én simpel.

De kracht en de basis van het succes van Innerwave concept zit voor het grootste deel in de DETOX fase. De Detox kuur helpt je met het zuiveren van lichaam én geest!Sporen en klachten van een ongezonde levensstijl worden grondig aangepakt en stap voor stap uitgewist. Voor velen vormt de Detoxkuur, in welke vorm en intensiteit dan ook, hét startpunt op weg naar een gezonder en energieker leven. Want, eenmaal ervaren wat een gezond en schoon lichaam met je doet, wil je niets liever dan dit vasthouden.

Wat kan je bereiken:

Feel ALIVE! – Je zit lekkerder in je vel en kunt je super fit en energiek voelenHelp overtollige kilo’s te lozen – Een detox kuur kan je helpen om stagnatie bij het afvallen (door het vasthouden van gifstoffen) te doorbreken, zodat je lichaam beter in staat is om vet kwijt te raken.Verbeter je stofwisseling – Je lichaam zal na de reiniging van je darmkanaal een efficiëntere manier voedsel gaan verteren, je metabolisme kan hierdoor op een natuurlijke manier stijgen.Straal van binnen en van buiten – Je huid is je grootste orgaan. Een mooie stralende huid is het eerste teken dat je alle gifstoffen uit je systeem hebt verwijderd. Ook kan je huid strakker en gladder aanvoelen.Help toekomstige ziektes tegengaan – Veel van de tegenwoordige ziektes zijn verbonden met gifstoffen uit de omgeving. Door middel van het ontgiften kan je lichaam deze chemicaliën sneller kwijtraken en afvoeren. Het immuunsysteem wordt hierdoor minder belast.Voeg jaren toe aan je leven! – Gezonder oud worden, wie wil dat nu niet!?!

Wil jij graag weten of jouw lichaam toe is aan ontgiften? Doe dan HIER de Detox kuur checklist!

De Detox kuren zijn via SlimTime met korting te bestellen. Daarnaast ontvang je de begeleiding en tips om deze periode zo efficiënt mogelijk door te komen en het maximale uit de ontgifting te halen. Een mooie start van een gezond leefpatroon!

Lees meer over Innerwave

 

3 – Orthomoleculair Voedings- en suppletie advies: 

Als Orthomoleculair Voedings- en Suppletieadviseur helpen we bij het herstellen van verstoorde evenwichten in de werkingsmechanismen en organen van het lichaam.

Het lichaam is net als een auto, het heeft brandstof nodig, het heeft onderdelen nodig, het heeft olie nodig en vloeistoffen nodig om niet verhit te raken. Als in een auto enkele onderdelen slijten, of enkele onderdelen vermist raken, of vloeistoffen op gaan, gaat de motor kapot of loopt hij vast.

Het menselijk lichaam is niet anders, behalve dan dat ons lichaam zich zolang als mogelijk zal aanpassen aan een ontstane situatie. Het probeert zo lang als mogelijk Homeostase te bereiken, een balans. Ons lichaam heeft een zelf genezend vermogen, door continue cellen te vernieuwen! Maar dan moeten deze processen wel soepel verlopen.

Het lichaam is spaarzaam met de vitale delen van ‘de motor’ (de organen). Deze organen krijgen voorrang bij bijvoorbeeld het verbruik van mineralen en vitaminen. Maar als het tekort groot wordt, door bijvoorbeeld grootverbruik bij problemen of onbalans, komen er foutjes in ons systeem, dat zich kenmerkt in de vorm van ‘klachten’.

Elke klacht is dus gevolgschade van iets dat niet soepel verloopt.

Het is niet altijd gemakkelijk om de oorzaak van klachten te achterhalen. Daar streven we echter wel naar. Het grootste verschil met een reguliere arts en orthomoleculaire geneeskunde, is dat medicijnen klachten meestal maskeren, maar de oorzaak wordt niet aangepakt. Orthomoleculair streven we ernaar om zoveel als mogelijk je lichaam weer te laten functioneren zoals het hoort, de oorzaak te achterhalen en aan te vullen waar nodig.

Als Ortho-adviseur zal ik je bijstaan in jouw proces naar een gezonder en fitter leven.

 

4 – EMB Bloedonderzoek 

Ervaar je bepaalde klachten wil je meer inzicht krijgen waar het vandaan komt? Bijvoorbeeld vermoeidheid, niet lekker in je vel zitten of problemen met je darmen? Dan kan deze bloedtest erg nuttig zijn.

De EMB maakt het mogelijk om met een paar druppels bloed uit de vinger uitgebreide informatie te krijgen over de toestand van het lichaam. Zo kan er worden aangetoond welke voedingstekorten en / of sluimerende ziekteprocessen ten grondslag liggen aan bepaalde klachten. Dit kunnen tekorten zijn in de vitamine en minerale status, maar ook voedingsintoleranties, vaccinatie belasting,  virale belasting, parasietbelasting, leverbelasting, de status van de darmen, hormonale verstoring enz.

Meer info: www.slimtime.nl/EMB

 

Kennismakings-gesprek

Meld je aan voor een gratis en geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek.

 

Kennismakings-gesprek ?

Meld je aan voor een gratis en geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek.