EMS Sport & Voedingsadvies

Krachttraining, maar dan intensief met elektropuls!

Wat is EMS? Dé fitnessrevolutie!

Slim Time introduceert het Electronic Muscle Stimulation (EMS) van X-Body: een revolutionair fitnesssysteem dat werkt met elektrische impulsen (12v). EMS stimuleert de hoofdspiergroepen én de dieper gelegen spiervezels bipolair via elektroden, om optimaal samen te trekken.

Dit stimuleert de agonist, antagonist én de dieper gelegen spiervezels optimaal om te contraheren (samentrekken), tot zelfs 90!% ! Iets dat zelfs in topsport moeilijk haalbaar is.

Kennismakings-gesprek ?

Meld je aan voor een gratis en geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Onderzoek wijst uit dat het uithoudingsvermogen aanzienlijk verbetert en dat je explosieve kracht met 74% kan stijgen. Een training duurt 20 minuten en is 18x effectiever dan een normale krachttraining. Het werkt preventief voor blessures, maar het is ook bijzonder effectief bij het herstel daarvan. Bovendien is het tijdbesparend: 20 minuten staat gelijk aan 3 uur krachttraining. Slim Time zet EMS ook in als ondersteuning tijdens het afvallen. Het verhoogt de stofwisseling en je krijgt een strakker en fitter lichaam. Het is toegankelijk voor iedereen, want de training wordt afgestemd op je persoonlijke niveau.

Voor wie is EMS bedoeld?

Bijna iedereen kan een EMS training volgen, van 18 tot 88 jaar, afhankelijk van zijn of haar persoonlijke doelstellingen. Er zijn verschillende scenario’s mogelijk;

Naast je sport het optimaliseren van explosieve kracht, snelheid of krachtuithoudingsvermogen op specifieke spiergroepen.Om in combinatie met een op maat gesneden voedingspatroon af te vallen.Voor personen met lage rugklachten of incontinentieproblemen (na zwangerschap).Voor personen met weinig tijd om te sporten.Als sporten niet je favoriete bezigheid is, maar je realiseert dat het noodzakelijk is om gezond en fit te blijven. Dit is leuk!Voor personen met spieraandoeningen zoals MS, om de spieren sterk te maken/houden.Als anti-cellulitis behandeling.EMS kan niet worden toegepast bij actieve aandoeningen, zoals hartfalen / pacemaker / trombose / epilepsie en bij zwangerschap.

Slim Time biedt 2 soorten EMS training:

Actief – De X-Body

Voor de actieve sportbeleving, met of zonder hartslagverhoging. Dit systeem heeft een Duitse oorsprong, waar in Duitsland alleen al 1 miljoen mensen trainen met EMS. De X-Body is op dit moment het beste systeem op het gebied van actieve EMS training, met nu nog slechts 2 locaties in Nederland! Het systeem heeft ongekende instelmogelijkheden, variatie in training en intensiteit. De X-Body werkt met goede kwaliteit vesten waarin de elektroden bevestigd zijn. De pasvorm is perfect instelbaar voor ieder type. Een goed verspreid gevoel van de stimulatie, zonder verval van intensiteit. Elke grote spiergroep van het menselijk skelet kan tegelijkertijd gestimuleerd worden met dit systeem! Het setje onderkleding, dat speciaal ontwikkeld is om de impuls goed te geleiden, wordt door u eenmalig aangeschaft en blijft in uw persoonlijk bezit. Hygiëne blijft hierdoor gewaarborgd.

Passief – De arasys

Met een Arasys behandeling  gaat U ontspannen op een behandelbank liggen en de Arasys doet het werk, heerlijk relaxed dus. De pulserende golven zorgen er voor dat de spieren zich zonder enige inspanning samentrekken. U merkt het effect al na enkele behandelingen. De oorsprong van het Arasys- systeem ligt in Engeland, door een Brits medisch wetenschapper ontwikkeld.  

EMS bij ons systeem Arasys wordt passief liggend toegepast en is daardoor voor een grote doelgroep toegankelijk, o.a.met ernstig overgewicht of die gewrichtsbelasting niet verdragen. Het enige dat u mee mag nemen is uw eigen handdoek, om op te liggen. Heeft u interesse in EMS? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Een vrijblijvende introductie kost € 37,50 waarmee u het systeem eenmalig zelf kan ervaren.

Voedingsadvies i.c.m. EMS Sport

Voor de één is een op maat geschreven voedingsschema ideaal, de ander wil graag wat sneller resultaat zien met het speciaal ontwikkeld Proteïne dieet van PowerSlim. Welke manier ook bij je past, hoe snel (of geleidelijk) je jouw afvalprogramma ook wilt laten verlopen, samen met jou wordt tijdens de intake duidelijk wat je wensen zijn en wordt het op maat gesneden traject uitgestippeld.

Er zijn 3 essentiële en lichamelijk natuurlijke manieren om af te vallen;

grotere spiermassa = groter metabolisme (verbrandingsproces)meer hartslagverhoging dmv sport/beweging = vaker een sneller metabolisme, meer verbrandingminder bloedsuikerschommelingen = vetverbranding afdwingen

Deze 3 manieren zijn allen te realiseren bij Slim Time, met het aanbod van onze EMS systemen in combinatie met een aangepast voedingspatroon. Daarnaast zorgt het EMS systeem ervoor dat je minder snel ‘los vel’ achterlaat, als de kilo’s eraf gaan. Huidverbetering en cellulitisbestrijding worden automatisch aangepakt tijdens onze EMS behandelingen.

Intake

Er wordt naar aanleiding van een (medische-) vragenlijst een inschatting gemaakt op je lichamelijke reactie, waardoor het belang van een eerlijk gesprek cruciaal is. Invloeden als stress – ontzwangeren – medicijnen verstoren het afslankproces. Daarnaast reageert niet elk lichaam hetzelfde.Niet eten of minder eten is soms niet de oplossing, en ook gaat niet altijd elk pondje door het mondje.  Elk lichaam is verschillend. Elk lichaam reageert verschillend. Op zoek naar de oplossing die bij jou past, dat is ons doel!

Kennismakings-gesprek ?

Meld je aan voor een gratis en geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Voedingsadviezen op het lijf geschreven

Slim Time biedt een combinatie van EMS sport MET voedingsadvies; of je nu kiest voor gezondheid bevorderende maatregelen, of je hebt wat hulp nodig bij het realiseren van gewichtsverlies.Een combi deal dus!

Je persoonlijke adviezen worden doorgaans tijdens of na de EMS behandelmomenten met je besproken. We proberen je te leren om de valkuilen van de supermarkt te doorzien, voedingswaarden te leren lezen en uitleg te geven over essentiële voedingsmiddelen die we niet kunnen missen. We leren je ook dat je genoeg en lekker kan eten, zonder honger, door het aanbieden van gemakkelijk toepasbare tips en verschillende recepten. Op jouw lijf geschreven.

Boek nu een vrijblijvende introductie à € 37,50 en ervaar het systeem zelf.