Innerwave Detox –  februari 2020

Mijn kennismaking met Innerwave: © Judith Verhagen

 
Ik heb nog nooit eerder een Detox ervaren.

Ik had al eerder van Innerwave gehoord en het stond al lang bovenaan mijn lijstje om deze opleiding zelf te volgen. Maar om een product te kunnen snappen en verkopen, is zelf ervaren een MUST!

Omdat ik al sinds de puberteit kamp met een probleemhuid (eeuwige jeugdpuistjes, ook al ben ik de 40 gepasseerd), ben ik toch benieuwd naar de effecten van deze Detox op mijn lichaam. Maar Innerwave heeft meer te bieden, kom ik achter, want het pakt gelijk mijn darmprobleempjes aan. Ik heb geen grote darmproblemen, maar door de voorgaande opleidingen op het gebied van Hormonen en orthomoleculaire geneeskunde, weet ik inmiddels dat de darmen een groot onderdeel zijn van huidproblemen.

De darmen zijn je binnenste buiten namelijk – dat wil zeggen; de huid van de darm is eigenlijk ook je “buitenkant”, want het hoort je te beschermen aan alle stoffen die het lichaam NIET binnen wil hebben, zoals je huid op je lichaam dat ook hoort te doen. Dat doet hij met slijmvliezen.

Patrick, de health coach achter Innerwave, vertelde me dat zo’n 90% van alle mensen met (spastische-) darmklachten veel baat hebben bij Innerwave en erna vrijwel nooit last meer hebben. Dat is een mooie ervaring, daar doe ik het voor! Daarnaast is Innerwave een 100% natuurlijk Detox programma, wat voor mij een vereiste is.

Mijn keuze qua Detox was gelijk de zwaarste die Innerwave te bieden heeft, de uitgebreide Detox kuur, inclusief darmspoeling/klysma en sappen.

Waarom een Detox?

Detoxen noemen we ook wel ontslakken of ontgiften en is populairder dan ooit. Een Detox zuivert het lichaam en geeft je een enorme energieboost.
Ons lichaam wordt dagelijks blootgesteld aan allerlei vormen van vervuiling: stress, medicijnen, lucht-, cosmetica- en voedselvervuiling.
Ons spijsverteringsstelsel is ervoor gemaakt om het goede te onderscheiden van het slechte, en het slechte af te voeren via urine, ontlasting , uitademing of zweten. Daarbij krijgt het hulp van de nieren, de lever, de darmen, de longen en de huid.
Daarnaast is ons spijsverteringsstelsel aan de basis voor een goede weerstand, de opbouw van ons immuunsysteem vind grotendeels in de darmen plaats.

Voedsel zit tegenwoordig vol met conserveringsmiddelen en geur-, kleur- en smaakstoffen die niet goed voor je zijn. Afvalstoffen hopen zich zo op in je lichaam en er vormt zich na verloop van tijd een slijmachtige laag in je darmen, Mucuslaag genoemd.
Hierdoor kan je darmwand belangrijke voedingsstoffen niet of niet goed meer opnemen. Je organen krijgen zo niet meer de juiste bouwstoffen, je immuunsysteem wordt niet meer optimaal ondersteunt, wat je lichaam verzwakt met ziektes en chronische klachten tot gevolg.
Door te detoxen met een sapvast periode geef je je spijsvertering rust en kan je lichaam grondig gereinigd en aangevuld worden. Je kunt wel de nodige ontgiftingsverschijnselen krijgen, zoals hoofdpijn, misselijkheid, vermoeidheid en slapte. Maar dat hoort erbij en geeft je het bewijs, dat het lichaam flink aan het opruimen is!

Als mooie bijkomstigheid raak je nog een aantal kilootjes kwijt. Je leert goed drinken (het lichaam moet stromen) en je stofwisseling krijgt een positieve duw. Voor ieder die bekend is met obstipatie problemen, kan deze kuur juist goed ingezet worden om ‘oude rotzooi’ eindelijk eens het lichaam te laten verlaten. Het probleem van obstipatie bij de bevolking is best groot, meer mensen hebben er last van dan dat we denken…

Nog een voordeel van deze kuur (eigenlijk het vasten-deel, dus het tijdelijk minder eten deel) is dat je lichaam in staat wordt gesteld om even een ‘reset’ te laten plaatsvinden. Een periode van rust voor alle spijsverteringssystemen kan heel waardevol zijn in bijvoorbeeld aandoeningen zoals ontstekingen, insulineresistentie, leptineverstoringen, alvleesklierverstoringen, maagverstoringen en denk ook aan het herstel van je lichaam na ziekte of een operatie.  Alle energie die dan overblijft kan gaan naar herstel, immuunsysteem, in plaats van naar de spijsvertering. Het geven van rust kan dus heel effectief zijn.

Innerwave is goed inzetbaar bij:

 • Obstipatie
 • PDS en IBS (irritabel Bowel syndrom)
 • Winderigheid en flatulentie (overmatige last van winderigheid)
 • Diarree
 • Dolichocolon (abnormale lange dikke darm en bochtig)
 • Divertikels
 • Atonische of luie darm
 • Aambeien, niet acuut
 • Parasitaire infectie
 • Slechte adem (ja echt waar!)
 • Hoofdpijn
 • Rugpijn
 • Koorts en kouwelijkheid
 • Huidklachten (kan erger worden tijdens de opruimfase in de kuur)

De detox kent ook een aantal klachten/aandoeningen waarbij het niet inzetbaar is, deze worden tijdens een intakegesprek gefilterd.

 

Innerwave fases:

De Innerwave detox bestaat uit 3 fases:

Fase 1

De afbouw fase van 5 dagen.
In deze fase mag je nog ‘gewoon’ eten, maar geen producten als suiker, vlees, alcohol en zuivel. Ook koffie moest ik afbouwen, maar daar had ik overigens geen moeite mee.
Rens Kroes, verbonden aan Innerwave als voedingsdeskundige, heeft een menu voor 5 dagen samengesteld met recepten en ideeën. Deze fase is alles behalve honger lijden, maar ‘gewoon lekker eten’. Denk aan een havermout ontbijt, speltbrood of een salade bij de lunch en ’s avonds vis met quinoa en groentes.
Je start in deze fase ook met het innemen van de supplementen, de zogenaamde PowerGoodies. Deze ondersteunen de Detox op vele manieren, vooral om de organen te ondersteunen die bedoeld zijn om afvalstoffen het lichaam uit te werken (darm, lymfe, lever, nieren). Daarbij is het dan ook de bedoeling dat je goed gaat drinken, om de stroming in werking te zetten. De supplementen bouwen we op tot de maximale dosering in deze 5 dagen. Gaat het allemaal wat te snel (veel klachten), dan mag je deze fase ook langer maken naar bijvoorbeeld 10 dagen en langzaam opbouwen met de supplementen.

Ik kreeg het lastig op dag 3, het ontgiften ging wat hard en Patrick had mij aangeraden om de opbouw wat te vertragen. Zo eigenwijs als ik ben, heb ik dat niet gedaan. Ik vond dat ik er doorheen moest! Maar achteraf was dat minder verstandig… ik had 2 dagen in de ochtend een paracetamol nodig om de dag door te komen, hetgeen vertragend werkt voor het Detox proces. Zo min mogelijk gifstoffen tijdens deze kuur, was de boodschap. En paracetamol is een gif dat door de lever gefilterd wordt, zoals alle medicijnen.

De supplementen in fase 1:

Innerlife – de ‘bezem’ voor de darmen, met veel vezels maar ook een flink aantal vitamine, mineralen en enzymen.
Chlorella – dé vitamine bom, vooral B-vitamines. Ondersteuning voor de lever met maar liefst 20 essentiële vitaminen, mineralen en aminozuren.
Green kamut – neutraliseert zuren, werkt zuiverend voor bloed, lymfe en ondersteunt lever. Dit is het meest alkalische voedingsmiddel dat we kennen (tegenovergestelde van zuur).

Fase 2

De Detox fase van 3 -5 of 7 dagen.
Deze fase is de echte Detox fase. Het beste is om uitsluitend sappen te drinken voor het beste resultaat, maar als je het lastig vind kan je in overleg met je coach ook andere voedingskeuzes maken.
Innerwave heeft wederom zo’n 15 verschillende sappen en smoothie recepten voor je samengesteld, waaruit je kunt kiezen. Je moet ze alleen nog even zelf maken. Je kan er ook voor kiezen om de sappen thuis te laten bezorgen, bevroren. Dit geeft je wel extra gemak!
Ik vond het persoonlijk fijn om elke avond een goed gevulde soep te nemen, gepureerd, omdat mij dit een meer verzadigd gevoel geeft dan alleen sapjes. Daarnaast voelt het fijn om wat warms te nemen, want dit is een fase waarin je wat kouwelijk kan zijn (en al zeker met alleen sapjes die koud zijn). Ik ben in deze fase soms wel 2x per dag in bad gegaan en heb mijn beweging opgeschroefd, lekker gewandeld. Veel (kruiden) thee drinken helpt overigens ook!

Je zou verwachten ontzettend honger te hebben in deze fase, maar niets is minder waar. Dat komt door de PowerGoodies (supplementen) die je tijdens deze fase neemt. Zo neem je bijv. 2 x per dag voor de ‘maaltijd’ een eetlepel psyllium husk. Dit absorbeert veel water en zet zo ontzettend uit, waardoor je een heel vol gevoel krijgt. Fijn! Want hongerlijden is niet de bedoeling!

Ook wordt het ‘loslaatproces’ een handje geholpen door het innemen van magnesium sulfaat, dat weekt de darmwanden schoon en zorgt er beter voor, icm met de klysma, dat je lichaam de darmslakken los gaat laten. Wel werkt het wat laxerend, dus het is handig om op de dagen dat je de sulfaat neemt, een wc in de buurt te hebben, ofwel gewoon thuis blijven!

Ik zeg overigens niet dat het altijd gemakkelijk is, met een gezin om je heen die op zondagavond toch hun frietjes eten. Tjee, je ruikt het en je smaakpapillen proeven al bijna de maaltijd en je water loopt je letterlijk in de mond. Of als ze in de avond op de bank kruipen met een zak chips. Ik heb op die momenten mezelf getrakteerd op een klein handje noten, met walnoot, macademia, paranoot en amandel. Het hielp mij door de lastige momenten.

Ook heb ik gekozen om deze Detox in een periode van rust toe te passen (carnaval, die we toch niet vieren), waarbij ik veel tijd kon nemen voor mezelf en weinig verplichtingen had. Dat is ook aan te raden, want je fitheid kan in het begin eerst naar beneden gaan, voordat het omhoog gaat!

In deze fase 2 is het optioneel om darmspoelingen te doen. Daar kom ik nog op terug.

Fase 3

Dit is de opbouw fase, van zo’n 5 dagen of meer.
Na 5 tot 7 dagen op uitsluitend sappen en smoothies geleefd te hebben, wil en kun je niet ineens een biefstukje wegwerken. Dit is echt een NO GO voor je spijsvertering. Ook voor deze fase is een voedingsschema voor je opgesteld, met lekkere en makkelijke ‘maaltijden’. Je hoeft weer niet zelf na te denken, maar gewoon het schema te volgen.

Vanaf deze fase start Innerwave met het toevoegen van dagelijks probiotica, die de goede bacteriën in je darmen weer herstellen en/of aanvullen. De kans is namelijk groot dat je, bijvoorbeeld door het nuttigen van een anti-biotica kuur, je een aantal bacteriestammen verloren bent geraakt. Of je moeder (die je basis aan stammen doorgeeft tijdens de bevalling) mist zelf een aantal stammen. Of de balans is verstoord door eenzijdige voeding. Dat kan lastig zijn, aangezien de darmen een soort “telefoonverbinding” hebben met ons brein, via de nervus vagus.
Bijvoorbeeld; als je gewend was om veel (ongezonde) koolhydraten te eten vóór de detox, heb je veel darmbacteriën hebben die houden van deze koolhydraten en zal je telefoonverbinding vaker doorgeven aan je brein dat je lijf koolhydraten nodig heeft, weet je wel, die onbedwingbare behoefte aan bepaalde voedingssoorten! Iedereen kent het wel…  Je moet er aan toegeven…
Dit is om te zetten door je leefstijl aan te passen, en de Innerwave Detox is hier een heel mooi hulpmiddel voor!

Darmspoelingen

Ja, de darmspoelingen. Ofwel een klysma.
Voor sommigen onder ons is af en toe een klysma een noodzakelijk kwaad, diegene hebben uitermate veel last van obstipatie, en vol is vol! Het moet er een keer uit…

Tijdens fase 2, de sapperiode, doe je dagelijks 1 of 2 spoelingen. En ik moet bekennen, het geeft een heel schoon en opgeruimd gevoel. Weg met al die bende die ‘vastzit’ in je lichaam. Ik zou je dan ook echt aan willen raden om de Innerwave detox mét darmspoeling te doen. Mocht je dit too much vinden, kan het ook zonder.

Maar ik heb de Innerwave kuur inderdaad bewust mét darmspoelingen gedaan. Ik wilde maximaal opruimen. Een klysma helpt je lichaam extra bij het afvoeren van gif- en afvalstoffen die in je darm zitten. Via een slangetje breng je water in je achterste, afwisselend gecombineerd met hulpmiddelen zoals zout, koffie of klei, dat ook bij het Innerwave pakket zit.
De klysma vul je met 37 graden water (en eventueel later ook met hulpmiddel). De klysma weekt de afvalstoffen in je darmen los, die vervolgens mee naar buiten komen. Eerlijk is eerlijk, ik vond die eerste spoeling behoorlijk spannend. Geen idee wat ik kon verwachten. Ik koos ervoor om tijdens de klysma in bad te gaan liggen, en zodra ik aandrang voelde, was de toilet dichtbij. Deur op slot, niemand die je stoort. Dat was ook wel een vereiste 😉.

Het deed geen pijn en alle idiote horrorbeelden die ik ervan had, waren onzin. Het Innerwave Detox programma begeleidt je volledig door deze fase. Je weet dus precies wat je wanneer moet doen. Wel vond ik het opblazen van mijn buik niet prettig, ik leek wel 4 maanden zwanger! Gelukkig trekt dat weer weg zodra je alles laat gaan op het toilet.

De geur verraad hoeveel gifstoffen en afvalresten je aan het loslaten bent. Ik weet het, het klinkt onsmakelijk, maar het feit ligt er dat drollen nu eenmaal niet naar bloemetjes ruiken. Zelfs als je alleen ‘water’ laat gaan, kan de geur je verklappen dat dit niet enkel uit water bestaat, maar dat de Detox gewoon zijn werk doet. Mocht je het interessant vinden om te zien wat je allemaal los laat, zijn er mensen die het opvangen in een vergiet. Ik had daar niet voor gekozen, ik moest er niet aan denken! Hahaha…

En!? Hoe voel ik me?

Op moment van schrijven ben ik ruim 2 maanden verder, na het afronden van mijn detox. Ik neem nog dagelijks mijn chlorella en zo’n 3x per week de green kamut. We zitten volop in de corona crisis en daardoor ben ik enorm blij dat ik als opgeruimd mens hierin gedoken ben. Ik voel me sterk en gezond, totaal niet bang voor het virus. Hoewel ik voorzichtig moet zijn in deze uitspraak, want in mijn omgeving zijn toch ogenschijnlijk gezonde mensen behoorlijk ziek geworden!

Maar, ik voel me echt goed!

De dagen na de detox voelde ik me heel energiek en alert. Ook dat kan één van de effecten van de kuur zijn. Mijn huis is sinds lange tijd niet zo opgeruimd (opgeruimd hoofd = opgeruimd huis lijkt het te zijn, in plaats van andersom). Energetisch zeggen ze dat, wanneer je je lijf gaat opruimen, het opruimen van je huis er blij hoort 😉. Het hoort bij loslaten. Aangezien mijn zolder al 14 jaar niet is opgeruimd, was dat een prettige bijkomstigheid!

Mijn huid is nog niet optimaal, maar dat kan ook komen omdat ik mijn gifstoffen gewoon nog niet kwijt ben. Ik heb voor aanvang van de Detox een huidanalyse mogen doen samen met mijn Innerwave collega’s (tijdens de opleiding) en na de Detox hebben we deze opnieuw gedaan. Flink wat verbeteringen op huidniveau; ontstekingen, poriegrootte, talgproductie, rimpels en vochtwaarde. Het resultaat mag er toch wezen, ondanks dat de acne nog niet 100% verdwenen is. Innerwave kan nog tot 6 maanden doorwerken, mits je gezond blijft eten. En na 6 maanden mag je het weer herhalen.
Patrick van Innerwave raadt aan om de kuur 1 a 2 keer per jaar te doen. Even een weekje van rust inbouwen, bewust met je lichaam bezig zijn en alle opgehoopte afvalstoffen weer uit je lichaam krijgen. Ik ga mijn lichaam zeker deze traktatie vaker geven!

Is het handig om weer hetzelfde te gaan eten, als dat je voor de Detox deed?
Eerlijk is eerlijk, soms sluipt het er wel in. Maar dan wordt ik teruggefloten door mijn eigen lijf, buikklachten, futloos. Nee, ik wil het niet, dat eetpatroon heeft je namelijk in deze toxische situatie gebracht. En daarnaast wil ik het voordeel van de verloren kilootjes gebruiken om door te zetten.
Daarom drink ik veel minder koffie, eet ik veel zelfgemaakte soepen en luister ik heel goed naar wat mijn lichaam nodig heeft (en dus luister ik ook goed naar wat het NIET nodig heeft).

Ik at voorheen al 90 % glutenvrij en koemelkvrij, dus dat ben ik blijven doen. Dat heeft in mijn ogen gezondheidsvoordelen voor iedereen die met een chronische ziekte of een auto-immuunziekte te kampen heeft. In mijn situatie is dat Lipoedeem, allemaal minuscule kleine ontstekinkjes in mijn benen…. Pijnlijk! Maar dus niet na de Detox!

Mijn pijn was weg.

Ja, ik schrijf het goed, WAS weg…. Ik heb toch ook echt wel weer ongezonde zaken opgepakt, al zeker tijdens de verveling in de corona tijd.
Kinderen de hele dag thuis… thuis les geven….onzekere tijd… mijn bedrijf gedwongen gesloten…. weinig inkomsten, wél de lasten.
Dat geeft stress en stress pakt mij altijd op de gevoelige plaats, te weten minder goed voor jezelf zorgen (herkenbaar voor velen). Dat resulteert voor mensen zoals ik met Lipoedeem weer in ‘aanraakpijn’ in de benen, dus de ontstekingen zijn weer toegenomen. Niet heftig, niet levensbedreigend, maar het was weg en dat was toch wel heel fijn!

Dus,…. Met het schrijven van deze blog spreek ik met mijzelf af dat het nu weer welletjes is geweest! Zorg goed voor jezelf… zorg goed voor mezelf ♥

Korting op Innerwave pakket

Omdat ik de Innerwave Detox je echt kan aanraden, heb ik een korting voor je geregeld op een pakket! Deze korting krijg je alleen via aankoop bij mij, Innerwave stuurt het pakket zonder verzendkosten per post naar je thuisadres (of werkadres). Er is dus geen persoonlijk contact in deze Corona periode nodig!

Aanbieding Prijzen:

Mijn ervaring gaat over het meest intense pakket, met klysma:
Detox Intensief met klysma –  € 174.95
Overige mogelijkheden:
Detox Intensief met klysma én sappen voor 5 dagen – € 264.95
Detox Intensief herhaalpakket (zonder klysma, mét klysmavullingen) € 144.95
Detox basis zonder klysma/klysmavullingen – € 134.95
Detox Mild vasten – € 134.95
(deze is 9 dagen, minder heftig, minder diep qua reiniging, maar een prima basis en begin voor een gezonde leefstijl in deze corona tijd). Review volgt nog….

 

Neem sowieso eens een kijkje op de site van Innerwave, https://innerwave.nl/ .
Daar staan nog meer mogelijkheden op qua pakketten en supplementen. Ik kan deze altijd voor je bestellen.

En heb je vragen, stel ze gerust aan mij, want voordat je start hebben we sowieso eerst telefonisch contact voor een intake ☺

 

Liefs

 

Judith

SlimTime
info@slimtime.nl
073-5036805
06-22223171