Van 140 kilo naar 110 kilo, 17 juni 2013 – 17 december 2013;

Hallo ik ben Mari Voets en ben 42 jaar oud. Ik ben werkzaam in de weg – en waterbouw en zit het meeste van mijn tijd op kantoor. In het voorjaar van 2013 stond ik ’s morgens op de weegschaal met de stand van 140 kg. Ik werd er misselijk van, er moest iets aan gebeuren en vlug ook.

Dus stoppen met snoepen en minder gaan eten. Vooral niet meer stoppen bij de benzinepomp onderweg voor ‘iets lekkers’ of een ongezonde lunch. Daar ging een tijdje overheen maar de kilo’s gingen er niet echt vanaf zoals ik had gehoopt.

Toen adviseerde mijn vrouw om naar Berlicum te gaan, naar Slim Time Berlicum bij Judith Verhagen. Daar kon je “op een bank gaan liggen en afvallen”, dat klinkt gemakkelijk. Ik geloofde er niks van. Toch ben ik een intake gesprek aangegaan op zaterdag 8 juni, met een proefbehandeling met de spierversterkende Slim Time methode (op de bank).

Nadien adviseerde Judith mij om deze dag niet al te zware werkzaamheden te verrichten en het lichaam rust te geven, want de spierversterkende behandeling brengt meer teweeg dan men verwacht. Ik dacht: “jaja, zal wel”. Maar mijn lichaam was er toch aardig van ontdaan en moe van de behandeling! Het werkt dus, het doet echt iets.

Na een week bedenk tijd en overal goed over nagedacht te hebben, besloot ik om het te gaan proberen. Ook al was het maar ‘als een stok achter de deur’.

Ik ben op maandag 17 juni 2013 gestart met de behandeling en met wat producten van Power Slim, vooral de tussendoortjes. Ik had twee keer per week een afspraak om te wegen en om ‘op de bank te liggen’, want ik vond dat er snel  iets moest gebeuren. Judith had in de tussentijd een overzicht gemaakt van wat ik wel en niet kon eten en drinken, en vooral waarom niet en waarom WEL. En dat ik niet te weinig mocht eten, maar vaker per dag normale porties. Dit was geheel toegespitst op mijn leven en mijn leefpatroon. Lijnen hoeft geen lijden te zijn, zo had ik het ook ervaren.

Voor de bouwvak vakantie was het de bedoeling dat ik de eerste 8 kilo eraf zou hebben. En…Het was op het nippertje, maar toch gelukt!

Toen kwam een hele moeilijke tijd, op vakantie naar Duitsland met diens heerlijk eten. Maar met het advies van Judith en Dorien kon ik toch aan de schnitzels. De gehele vakantie had nog geen kilogram gekost. Mijn stofwisseling was aardig op tempo geraakt door de behandelingen!

Na de vakantie had ik de draad weer opgepakt en was ik doorgegaan met de behandelingen en mijn dieet.

Op 10 oktober 2013 was mijn volgende  doorbraak; Mijn halfjaarlijkse check-up bij de huisarts, ik was 17 kilogram kwijt. Gevolg à De arts besloot (na een bloed onderzoek) dat de medicatie voor mijn hoge cholesterol gestopt mocht worden. Dus én kilogrammen EN mijn cholesterol pillen kwijt!

YES, daar deed ik het voor. Alles ging goed. Natuurlijk had ik in de gehele periode ook slechte dagen/weken gehad. Maar dat hoorde erbij. En als ik dan terug denk, dan weet ik meestal ook wel waar ik een steekje had laten vallen.

Mijn volgende uitdaging was om met de kerst rond de 110 kg te zijn. Dat ging gemakkelijk, totdat ik begin december nog even blokkeerde. Doorzetten was het enige middel om door de blokkade heen te komen, en het was weer gelukt! Met de kerst had ik de 110 kilo bereikt!

Mijn volgende uitdaging is om rond de 105 kilo te eindigen en daar op te blijven. Ik wil dit uiterlijk met de carnaval bereikt hebben. En in die tijd gaan we samen werken aan mijn toekomstig eetpatroon, zodat de kilo’s eraf blijven en ik leer dat we nog steeds lekker kunnen eten.

Het enige probleem als ik klaar ben, dat ik dan wel de repen van Power Slim (vooral de rode vruchten) niet meer nodig heb, jammer want ze zijn lekker!

Ik wil via deze weg de dames uit Berlicum hartelijk bedanken voor alle hulp, advies, begeleiding en zeker de steun die ik heb gehad. Judith, Dorien en Dianne, heel hartelijk bedankt voor alle goed zorgen!

Een pluim voor jullie alle drie.

Mari, je bent een topper, een doorzetter en je bent zeer goed op weg naar een gezond lichaam, zonder pillen. Wij hebben je geholpen, maar de kracht komt uit jezelf! Blijf volhouden, geloof in je eigen kunnen en indien nodig weet je ons te vinden! Judith, Dorien en Dianne.