Het is de perfecte combinatie voor mij geweest

Anneke uit Berlicum (34) viel 15 kilo af met behulp van EMS training en PowerSlim. Niet alleen voelt zij zich topfit, ook heeft ze door haar nieuwe leefstijl de vervelende hormoonhuishouding PCOS onder controle gekregen. PCOS is een afkorting voor polycysteus ovarium syndroom. Letterlijk betekent dit dat er meerdere vochtblaasjes in de eierstok aanwezig zijn. PCOS komt voor bij vijf tot tien procent van alle vrouwen. 

PCOS

Afvallen met PCOS is een extra uitdaging. Vaak gaat dit gepaard met insulineresistentie. Anneke heeft jarenlang diverse afvalpogingen gedaan, maar de combinatie van veel eiwitten, sporten en meer ontspanning bracht haar uiteindelijk het succes. ‘Wat ben ik ontzettend blij met dit resultaat. Het voelt zo fantastisch dat het me eindelijk gelukt is.  Mijn coach Judith heeft me altijd door dik en dun gesteund. En ben haar dan ook erg dankbaar. Samen hebben we een doel gesteld en als ik dat zou halen, zou ze me belonen met een kaneel algen pakking (zie foto). Wat voel je je ontzettend trots, als je dat dan bereikt!

Het vermijden van suikers, verminderen van koolhydraten en het sporten hebben er ook voor gezorgd dat mijn hormoonhuishouding weer onder controle is. Een win-win situatie. Het was zeker niet altijd makkelijk en ben ook vaak verdrietig en teleurgesteld geweest, omdat het niet zo snel ging als je zou hopen. Maar de volhouder wint!

Ik heb realistische verwachtingen van de toekomst. Ik blijf dus lekker sporten, gezond eten en weet dat mijn lijf nooit blij gaat worden van suikers en bergen koolhydraten. Het mooiste van dit resultaat is dat ik nu eindelijk mijn eigen lichaam begrijp.’

Anneke Vogels